Optagelse

Bedømmelse og optag af nye medlemmer i ACAB er overstået for 2016.

 

Næste mulighed for optagelse i ACAB bliver september 2017

Næste mulighed for at søge om optagelse i ACAB bliver september 2017, hvor interesserede kunsthåndværkere igen kan kontakte ACAB’s sekretariat på info@acab.dk. De præcise skæringsdatoer for ansøgning vil blive offentliggjort her på hjemmesiden og i Bornholmske medier i sensommeren 2017. Ved ansøgning skal ansøgningsskema, CV og fotos af op til 10 værker, samt tilmeldingsgebyr på 500 kr sendes til sekretariatet.

 

Herefter skal der afleveres værker til bedømmelse på Bornholms Kunstmuseum. Der vil ske en censurering af tilsendte værker, fysiske så vel som fotodokumenterede. Bedømmelsen sker ved et eksternt bedømmelsesudvalg. Det er med til at sikre den høje standard, der sammen med den store mangfoldighed, er kendetegnende for ACAB. Bedømmelsesudvalget består af Lars Kærulf Møller, direktør for Bornholms Kunstmuseum, Susanne Jøker Johnsen, projektleder på Glas- og Keramikbiennalerne på Bornholm, og Bodil Busk Laursen, cand.mag. og tidligere direktør for Kunstindustrimuseet/Designmuseum Danmark.

Fordele ved at være medlem i ACAB

Det er et kvalitetsstempel at være med i ACAB. ACAB er kendt både nationalt og internationalt som en unik og succesfuld sammenslutning, der bliver refereret til omkring samarbejde og resultater. ACAB er repræsenteret i den anerkendte, verdensomspændende kunsthåndværkerorganisation World Craft Council.

En af fordelene ved at være medlem i ACAB er at medlemmerne bliver promoveret på foreningens hjemmeside og igennem den årlige folder, der bliver bredt distribueret på Bornholm. Medlemmerne har desuden adgang til at være med på fællesudstillinger på Grønbechs Gård, og hvor foreningens udstillingsudvalg ellers arrangerer udstillinger. Andre arbejdsgrupper arrangerer markeder, formidling, og er engageret i internationalt samarbejde. ACAB udgør en ramme for faglig sparring og foreningens aktiviteter er baseret på højt fagligt engagement og samarbejde.

Nye medlemmer tilbydes en særudstilling på Grønbechs Gård, hvor det er muligt at vise flere værker, end der er plads til på den fælles ACAB udstilling.

Foreningen består pt af 62 udøvende, professionelle kunsthåndværkere med fast bopæl på Bornholm, og drives af en bestyrelse, forskellige arbejdsgrupper og et sekretariat.

Kontakt

Rikke Brandt Broegaard, sekretariatsleder for ACAB

for at få tilsendt ansøgningsskema og yderligere information omkring ansøgning om optagelse, eller download materialet her fra siden.

info@acab.dk

Tlf. 2037 6370